Přeskočit na hlavní obsah

Tip na Vánoční hraní: Sky Force 2014

Vánoce jsou za rohem a ruku v ruce s tím se blíží Vánoční dovolené, klídek u televize, pohádek a jistě se najde i nějaká ta chvilka na nějakou dobrou hru u poslechu méně zábavné pohádky a v poloze ležmo.



Pokud jste už také neodolali moderním trendům a v domácnosti se nachází nějaký ten tablet, tabletopádlo a nebo jiné větší udělátko s Androidem (třebá chytrá televize nebo některé multikulti zařízení), jistě by vám neměla uniknout herní pecka, která ač je šířena pod freemium modelem, kterýžto je dneska příšerně nevyvážený a démonizovaný (ano je to tak, sám jej nenávidím, protože kazí mnoho her s mnohdy jinak dobrým základem i nápadem), jedná se o světlou výjimku, která rozzáří nejednu tvář úsměvem.

Jistě jsem už v minulých tipech zmiňoval hru, která byla do té doby dle mého skromného názoru absolutní peckou. Jednalo se o kousek  Plasma Sky, který representoval přesně ten druh her, které jsem vždy miloval a bez větších omezení (hlavně bez freemia) přinesl dokonalou zábavu, v krásně barevném a velmi explosivním balíčku, kdy každá výzva, každý boss, přinášeli poměrně solidní uspokojení. Jenže po čase se stala značně monotonní, obsah se nijak nevyvíjel dál, takže ač se k ní občas vracím v dlouhé chvíli, už to není ono.
Velice jsem se snažil najít něco podobného, co by mělo nějaké koule, ale nejspíš svou neschopností správně anglicky pojmenovat co hledám, jsem stále spíše narážel na letecké jakobysimulátoryvjakoby3D, které vypadali jako ten hnus Minecraft a ještě se mi to sekalo na, dobře starém, ale dle mého stále dostatečně výkonném Nexusu 7 (2012).

Náhoda tomu však dala a vytrhla mne ze zoufalství které jsem prožíval, protože jsem konečně narazil na unikátní kousek, který ač je free a ač obsahuje micro transakce, tak jsem mu to odpustil a už u něj ztratil neskutečně mnoho času a konec konců i životnosti baterie tabletu.

Sky Force 2014 je od polského studia  Infinity Dreams a je to první po hodně dlouhé době hra, která dokazuje, že ještě né všichni vývojáři vyvíjející pro Android přišli o mozek. Jedná se totiž o hru, která přichází nejen v krásném kabátku, ale i se spoustou zajímavých nápadů, které vás u ní udrží dlouhé hodiny a to i v době, kdy si vyděláváte trochu zdlouhavěji na další postup.

Jak jsem psal výše, hra je šířena zdarma a ano jsou zde micro transakce, ale jsou to krom jednoho, jednorázové poplatky, které vám jednou něco odemknou, tu něco boostnou nebo něco zruší a už více neotravují. Konkrétně se jedná o zrušení reklamy, zdvojnásobení zisku hvězdiček z každého kola nebo zrychlení obnovy letadýlek. Hvězdičky lze přikupovat neomezeně, ale k tomu jsem hrou nikdy nebyl nucen a nutné to není. Platby jsou zde opravdu jen pro příležitostné nedočkavce a nebo lidi, kteří nesnáší reklamy, čehož jsem využil a za nějakých 49 korun jsem si je zrušil. Zbytek jsem nechal ladem.

Hra je totiž plná obsahu, který každé kolo vyplňuje neustále se opakujícími výzvami. Vedle klasického cíle znič všechno co vidíš, zde totiž zachraňujete i ztroskotané piloty, sbíráte bonusy, sbíráte životy, vyhýbáte se četným útokům a těžíte hvězdičky, abyste si mohli vylepšit svůj letoun, který velkou palebnou silou zprvu neoplývá. Na první upgrady si jde vydělat během několik prvních minut a pokud si hru svážete s Google play účtem, dostane se vám i možnost využít bonusových výzev, kdy z posledního "Zachraň 100 ztroskotaných pilotů" se dalo získat 10k hvězdiček, které nemálo boostli vaše letadýlko potřebnými upgrady. Těch je tu hned několik. Vylepšujete si zdraví, palebnou sílu hlavního kanonu, palebnou sílu kanonů na křídlech, magnet, který usnadňuje získávání hvězdiček a rakety země vzduch, které ještě více rozšiřují váš arzenál a údernost vašich ran. Tyto jmenované se používají během boje automaticky a pak jsou tu ještě vylepšení laseru, energetického štítu a mega bomb, které se spouštějí ručně a několikanásobně zvětší vaši schopnost zdemolovat všechno kolem pouhým pohledem.

 Krom toho, že hra nádherně vypadá, využili tvůrci kompletního potenciálu map, takže zde krom vzdušných jednotek likvidujete i jednotky pozemní, budovy a bosse, kteří většinou zaberou celou mapu, mají neskutečnou palebnou sílu a jejichž části musíte likvidovat systematicky v klidu a postupně, jinak dojdete jisté smrti.

Jako by toho nebylo málo, tak jsou zde i milé detaily, jak v podobě grafických perliček, kdy vyhodíte do vzduchu jadernou elektrárnu a celé okolí lehne popelem a kus elektrárny proletí kolem vás (efekt jak z 3D kina, kdy snad vždycky uhnu), tak třeba takovou maličkostí, jako když likvidujete obří letadlo, jež je zde za bosse a těsně před jeho definitivní zkázou se z něj začne evakuovat posádka. Neustále se zde něco děje.

Ovládání je špičkové, jedním prstem, kdy pak záleží na uhlopříčce vašeho stroje, zda se bude hra lépe ovládat pouhým palcem a nebo zaměstná obě ruce najednou (jednou držíte tablet a druhou šmudláte obrazovku). Potěší pak i taková maličkost, kdy sundáte prst z obrazovky a hra se zpomalí efektem velmi podobným jak v Maxi Payneovi při bullet time, takže nedojde k vašemu instantnímu zabití, než hru pauznete nebo si prostě jen odložíte něco co vám překáží.

Je zde cca nějakých 8 hlavních a 3 bonusové úrovně, kdy každá z nich má tři další obtížnosti od Normal po Insane, které odemykáte postupným plněním cílů, které jsou:
  1. Znič 70% nepřátel
  2. Znič 100% nepřátel
  3. Zachraň všechny lidi
  4. Zůstaň nedotčen. 
V jakém pořadí je splníte je čistě jen na vás a dokonalé je, že si hra již splněné cíle pamatuje, což přispívá k násobení vašeho celkového skóre, ale i k pohodlnému odlovu dalších položek v seznamu. Jakmile splníte všechny cíle v dané obtížnosti posunete se ve výzvě dál. Přecháze na vyšší úrovně obtížnosti se musí, protože vám pak padá mnohem větší množství hvězdiček, které proinvestujete ve vylepšování lodi bez něhož se neobejdete v dalších úrovních hry.

Opakování úrovní v honbě za hvězdičkami,  může být po chvilce monotónní, čehož jsou si tvůrci moc dobře vědomi a tak se zde nachází ještě další bonusový prvek v podobě kartiček, které vám přidávají různé bonusy a to buď ke zrychlení obnovy letadel, zrychlení času instalace vylepšení, výdrže štítů a podobně. Ty se mohou v balíčku štosovat, takže je možné jich mít víc jednoho druhu.

Nejspíš z důvodu zmírňování závislosti je zde každá vaše smrt trestána úbytkem jednoho letadla v hangáru. Těch máte z počátku 10, ale s pomocí kartiček se vám brzy počet postupně zvedne. Osobně jich mám momentálně 13 a ještě se mi nestalo, že bych přišel o všechny, ale to bude opatrným postupem, který jsem zvolil, a kde hrozí, že bych rychle umíral, tam radši skončím a vrátím se k farmení hvězdiček, abych vylepšil svou palebnou sílu a nepřátelé v další úrovni / obtížnosti, si na mě jen tak nepřišli.

Další fajnovou vlastností je, pokud si spárujete hru s dalšími kamarády, tak si můžete poměřovat ega v žebříčcích se skóre, ale krom toho se můžete bavit záchranou přátel v místech kde oni umřeli. Jejich ikonka se vám totiž objeví na mapě a začnou plnit roli padlého pilota, kterého je třeba zachránit a který vám pak přinese další hvězdičky k dobru.

Mohl bych tu pět chválu do nekonečna, ale to bych vám zkazil překvapení z dalšího co se ve hře vyskytuje, takže nezbývá něž podotknout, že se hra dá stáhnout zde a popřát vám mnoho úspěchu v boji.



Komentáře

ojazaczek píše…
edge titanium - Titanium Arts
It is not an uncommon experience titanium trim reviews to womens titanium wedding bands experience in a real gaming area. titanium nitride coating service near me These iron ore is titanium earrings produced from traditional metal oxide oxide. They are high babyliss pro nano titanium hair dryer

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tip na aplikaci: URL Shortener

To si člověk přečte krásný článek, o který se chce podělit s blízkými, navštíví pěkné místo, které chce poslat zobrazené na mapě nebo prostě jen narazí na fotku, která jej dojme k slzám a chce to zkusit i na jiných. Takových příkladů je mnoho. Zrovna tak je i spousta stránek, kterým optimalizace URL adres jejich obsahu vůbec nic neříká, a tak se mnohdy stane, že pošlete někomu odkaz v chatu, který má dvacet řádků a nedej bože, že se v něm vyskytuje nějaká mezera, protože to z pravidla odkaz rozdělí a polovina z něj se stane neaktivní. Člověk na druhé straně musí text kopírovat, přenést jej do adresní řádky a doufat, že na kousek nezapomněl. Pohodlí jednoho kliknutí je ty tam.

Offline mapy pro c:geo

Jsem dneska zase blbnul s offline mapami a narazil na problém s aplikací c:geo. Je sice moc pěkné, že umím vytvořit kdejaké offline podklady pro velkou škálu aplikací, navigací a pod., pomocí MOBACu (což jsem popisoval zde ), ale pro c:geo se mi nedařilo přijít na správnou kombinaci. Naštěstí strýček Google dneska spolupracoval poměrně rychle a já narazil na stránku  http:// osm.paws.cz / , kde se autor věnuje aktualizaci mapových podkladů pro kačery a to rovnou pro aplikaci c:geo, ve formátu, který podporuje. Doporučuji na stránkách stáhnout soubory " czech_republic_gccz.map " a " osmarender_gccz.zip ". První jmenovaný, je soubor s mapovými podklady a má nějakých 280 MB, což není na celou Českou republiku vůbec špatné a druhé jmenované jsou turistické značky, stezky, cyklostezky, atp. Jakmile oba soubory stáhnete, stačí je nahrát na SD kartu telefonu a v aplikaci c:geo, udělat dva jednoduché kroky. První, najděte položku "Složka s offline mapami"

Munzee - tip na hru

Máte kolem sebe v poslední době čím dál více lidí, kteří propadají geocachingové mánii, ale vy se stále vzpouzíte s něčím takovým začít, protože je to už příliš mainstreamová záležitost? Nebaví vás, lézt na nepřístupná místa, pročítat kvanta informací, které se kolem kešky vyskytují? Přijde vám hra zastaralá a příliš složitá? Hledali jste alternativu, ale nepovedlo se? No pak je tu typ na velmi podobnou a však velmi jednoduchou alternativu, kterou může bez většího vynaložení sil hrát každý. Její jméno je Munzee.