Přeskočit na hlavní obsah

Tip na aplikaci: SeriesGuide


Seriály jsou dnes nedílnou součásti dnešních obýváků. Našli si k nám svou cestu buď přes komerční televize se zprzněným dabingem, nebo kabelové televize za přehnané předplatné a nebo přes internet pomocí různých fór a komunitních titulků všemožné kvality.

Seriály dnes prostě sleduje kde kdo. Většinou se však stane, že si člověk
rozjede víc seriálů najednou a náhle začne ztrácet přehled, kde že to vlastně skončil, kolik že vlastně těch dílu zbývá, kolik jich bylo odvysíláno a nebo kolik dílů se vlastně chystá.

Musí se nechat, že tuhle informační úlohu na sebe v našich luzích a hájích vzaly portály jako jsou serialzone.cz nebo edna.cz. Jenže jejich obrovský problém je, že jsou výhradně internetový a jejich podpora mobilních platforem zásadně zaostává. Sice už podporují skládání seznamů oblíbených seriálů, watchlistů a jejich import do kalendářů, ale vše je to třeba výhradně přes prohlížeč v pc, kdy orientace v mobilním prohlížeči, díky jejich absolutní ignoraci ze strany tvůrců portálů, je hotové peklo. Je to škoda, ale nedá se svítit. Například takový serialzone podporu mobilů už slibuje cca dva roky, ale k realizaci se nepřiblížili ani alfou. Hlavně že si můžou děvčátka na stránkách přehrát hudbičku.

Tato situace mne donutila ohlédnout se jinde a po roce používání nemohu jinak, než doporučit aplikaci SeriesGuide.

Jedná se o cizokrajnou aplikaci, takže hledat v ní seriály jako Růžovka nebo Ulice snad ani nemá cenu. Podobné je to i s českou lokalizací. Místy se zde nachází v menu a popisech seriálů, ale spíš se připravte na brutální mix anglickočeštiny, který budete vídat pokud si v menu nastavení, češtinu aktivujete. Pokud takové hybridy nemáte rádi doporučuji zůstat u originálního jazyka, tedy angličtiny.

Nicméně co se seriálů týče, najdete zde úplně vše co potřebujete. Vyhledáte všechny nové i většinu starých klasik. Všechny seriály je možné přidat do oblíbených, ty si následně roztřídit do různých seznamů (já to mám například v seznamech: Dokoukat, Ukončen, Odložen).
V nastavení je možné určit si v jakém formátu se vám budou seriály číslovat, zda klasické S01E01 nebo s01x1 atp. Zrovna tohle je třeba maličkost, ale potěší.

Seriály jako takové obsahují stručné popisy, je je možné hodnotit, jako celek i po jednotlivých dílech, jsou u nich odkazy na trakt.tv (což je hlavní portál s kterým aplikace spolupracuje), imdb nebo zde nechybí odkaz na nákup epizod na Amazonu.
Pokud máte na traktu registraci, můžete seriály i komentovat (samozřejmě i hodnocení je podmíněno registrací) a to klidně i v češtině, protože je to asi jedno. No a nechybí zde samozřejmě možnost seriály sdílet.


Aplikace je prostě funkcemi nabitá k prasknutí a zrovna tak i spoustou nastavení. Bohužel, ač je prezentovaná jako zdarma, tak úplně to pravda není. Sice se zde nenachází otravná reklama, ale některé funkce nastavení jsou zamčené a je je možné odemknout pouze předplatným premium účtu, který se ale musí platit znovu každý rok. Cena ročního předplatného je 49 Kč. Sice to není žádná horentní suma, ale představa, že to platím několik let, tak se to nasčítá. Osobně jsem přistoupil k alternativě v podobě zakoupení plného přístupu, který za jednorázový poplatek zpřístupní všechny funkce. V době kdy jsem to pořizoval, byla cena nějakých 149,-. tzv. Zakoupením tzv. SeriesGuide X Pass, získáte veškeré nastavení aplikace, přístup k založení zálohy vašich seznamů v cloudu (ten je stále v betě, ale funguje slušně a udržuje s přehledem seznami na více zařízeních) a přístup k widgetu.

Suma sumárum, pokud sledujete hodně seriálů, chcete v nich mít přehled, chcete o nich mít přehled, chcete si je hodnotit i po jednotlivých dílech a sem tam si vylít srdíčko nějakým komentem, jak byla třeba ta epizoda příšerná, tak je SeriesGuide dokonalým nástrojem, který vám to dá v intuitivním prostředí s kupou funkcí. K dnešnímu dni má přes milion stažení, takže se řadí mezi elitu velmi úspěšných a nezbývá než doufat, že bude stále lepší a lepší.

Aplikaci si můžete stáhnout zde.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tip na aplikaci: URL Shortener

To si člověk přečte krásný článek, o který se chce podělit s blízkými, navštíví pěkné místo, které chce poslat zobrazené na mapě nebo prostě jen narazí na fotku, která jej dojme k slzám a chce to zkusit i na jiných. Takových příkladů je mnoho. Zrovna tak je i spousta stránek, kterým optimalizace URL adres jejich obsahu vůbec nic neříká, a tak se mnohdy stane, že pošlete někomu odkaz v chatu, který má dvacet řádků a nedej bože, že se v něm vyskytuje nějaká mezera, protože to z pravidla odkaz rozdělí a polovina z něj se stane neaktivní. Člověk na druhé straně musí text kopírovat, přenést jej do adresní řádky a doufat, že na kousek nezapomněl. Pohodlí jednoho kliknutí je ty tam.

Offline mapy pro c:geo

Jsem dneska zase blbnul s offline mapami a narazil na problém s aplikací c:geo. Je sice moc pěkné, že umím vytvořit kdejaké offline podklady pro velkou škálu aplikací, navigací a pod., pomocí MOBACu (což jsem popisoval zde ), ale pro c:geo se mi nedařilo přijít na správnou kombinaci. Naštěstí strýček Google dneska spolupracoval poměrně rychle a já narazil na stránku  http:// osm.paws.cz / , kde se autor věnuje aktualizaci mapových podkladů pro kačery a to rovnou pro aplikaci c:geo, ve formátu, který podporuje. Doporučuji na stránkách stáhnout soubory " czech_republic_gccz.map " a " osmarender_gccz.zip ". První jmenovaný, je soubor s mapovými podklady a má nějakých 280 MB, což není na celou Českou republiku vůbec špatné a druhé jmenované jsou turistické značky, stezky, cyklostezky, atp. Jakmile oba soubory stáhnete, stačí je nahrát na SD kartu telefonu a v aplikaci c:geo, udělat dva jednoduché kroky. První, najděte položku "Složka s offline mapami"

Munzee - tip na hru

Máte kolem sebe v poslední době čím dál více lidí, kteří propadají geocachingové mánii, ale vy se stále vzpouzíte s něčím takovým začít, protože je to už příliš mainstreamová záležitost? Nebaví vás, lézt na nepřístupná místa, pročítat kvanta informací, které se kolem kešky vyskytují? Přijde vám hra zastaralá a příliš složitá? Hledali jste alternativu, ale nepovedlo se? No pak je tu typ na velmi podobnou a však velmi jednoduchou alternativu, kterou může bez většího vynaložení sil hrát každý. Její jméno je Munzee.